Vrijdag 26 april brengt de driekoppige Zuidlandse band Strow zijn allereerste EP ‘Traveller’ uit. Op die EP staan vijf nummers die niet onder een noemer te vangen zijn.

Strow maakt muziek die is geïnspireerd door de jaren ’60 en ’70. De band verenigt met groot gemak genres als blues, rock, americana en indiepop in gloedvolle liedjes. De band bestaat uit Mischa Stolk (zang en bas), Stein Zevenbergen (gitaar en zang) en Cedric van der Leelie (drums en zang).

In september 2023 bracht Strow zijn eerste single uit: ‘Old Car’. Een nummer dat via Spotify beluisterd werd tot in de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. Onlangs verscheen ook de tweede single ‘Back Then’ als voorproefje van de komende EP.

De band nam de vijf nummers die op ‘Traveller’ staan, in twee dagen op in de Rotterdamse geluidsstudio van Rafael Schwiddessen. De drummer van Dawn Brothers, Ian Siegal, The Rhythm Chiefs en Blackbird, produceerde de EP. Geluidskunstenaar Wessel Oltheten masterde de nummers in zijn Spoor 14 studio in Boxtel. Floriaan den Hoed tekende voor het artwork van de EP, die binnenkort ook op cd – en wellicht later ook op vinyl – zal verschijnen.

Strow heeft er al verschillende optredens in de regio Rotterdam opzitten. Maar ook daarbuiten is de band een graag geziene gast op poppodia en kleine festivals. Tijdens zo’n liveoptreden wordt de luisteraar meegevoerd door de breekbare stem van Mischa Stolk, het spetterende gitaarwerk van Stein Zevenbergen en de stuwende drums van Cedric van der Leelie.

De nummers Old Car en Back Then zijn al beschikbaar op alle streaming-diensten. Vrijdag 26 april wordt daar de EP ‘Traveller’ aan toegevoegd.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0